MINESTRONE

Ahogy bejönnek a melegebb, tavaszi-nyári napok, egyre több zöldséglevest főzök. A rengeteg ízletes variáció közül is a nagy, olasz klasszikus, a minestrone az egyik favorit nálunk. Tartalmas és egyben igazi ízbomba is. A titka egyébként a parmezánsajt héja, amit a fagyasztóba teszek mindig, amikor a sajt elfogy, nem dobom ki. A minestrone leves receptje megjelent a Kifőztük márciusi számában is, a megadott hozzávalókból pedig kb. 2,5 liter leves készül el. És igen, annyira lemaradtam, hogy még a márciusi magazinos receptek sem kerütek fel ide... na de majd most...


Hozzávalók

1 közepes vöröshagyma vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma átpréselve
3 sárgarépa felkarikázva
2 burgonya felkockázva
1 közepes cukkini felkarikázva
olívaolaj
aprított kakukkfű
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
aprított petrezselyemzöld
1,2-1,5 l húsleves
40 dkg konzervparadicsom
1-2 parmezánhéj
5-6 evőkanál száraz vörösbor
24 dkg konzervvajbab lecsepegtetve

a tetejére:
frissen reszelt parmezán


A vöröshagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a répát, a burgonyát és a cukkinit. Rövid ideig pároljuk, aztán fűszerezzük, és felengedjük a húslevessel. Beletesszük a paradicsomot és a sajthéjat. A levest összefőzzük, majd az utolsó 15 percre a bort és a babot is hozzárakjuk. Tálaláskor frissen reszelt sajtot szórunk a tetejére.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések