KÉTSAJTOS MADELEINE

Tervezős típusok vagyok. Akár nyaralásról, akár lakásfelújításról, vagy a heti menüről van szó. Szeretem összeírni például, hogy melyik nap mit viszünk az irodába ebédre, vagy éppen mi kerül a gyerek uzsonnásdobozába. Így aztán rosszul érint, amikor felborul a rendszer. És ugye ki számol mandulagyulladással május közepén? A kényszerpihenő miatt valamit össze kellett dobnom Miminek, és ezekre a kis sajtos "kagylókra" (megjelent Kifőztük - március) esett a választásom. Néhány egyszerű hozzávalóból 12 db madeleine sül ki, ami frissen, langyosan a legfinomabb...


Hozzávalók 12 db-hoz
1 nagy tojás
1/2 teáskanál tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1/2 teáskanál szárított bazsalikom
6 dkg görög joghurt
6 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
6 dkg finomra reszelt parmezán és cheddar sajt vegyesen
2 evőkanál ropogós pirított hagyma

a formához:
kevés vaj


A tojást a fűszerekkel és a joghurttal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Beleforgatjuk a reszelt sajtot, végül a pirított hagymát is. A tésztát eloszlatjuk a vajjal vékonyan kikent madeleine-formákban, és elsimítjuk a tetejüket. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Kifordítjuk a formákból, és frissen, langyosra hűtve tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések