KÓKUSZOS CSICSERIBORSÓ - CURRY

Az utóbbi időben egyre több keleti ételt készítünk és azt kell mondanom, egyre jobban belejövünk. Gyakran elővesszük a wok serpenyőt, de a különböző expressz stir fry (kevergetve pirított) ételek mellett rendszeresen főzünk curry-t is. Ezek az ételek elég gyorsan és egyszerűen elkészülnek, plusz mindenféle  apróbb maradékot is felhasználhatunk hozzájuk. Azért is jók, mert "alakbarátabbak", mint egy tepsi sült oldalas (amit egyébként nagyon szeretek). A curry-k finom, krémes állagukat a kókusztejnek vagy kókusztejszínnek (én most a Kókusz Világ termékét használtam) köszönhetik, így egyébként a laktóz- és gluténmentes diétába is jól beleillenek. A kókusz rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, ezért a vashiánnyal való küzdelmemben komoly szerepet játszanak ezek az ételek. A hét közepéig dobozban szépen várakoznak a hűtőben, amikor már csak rizst vagy egy kis ázsiai tésztát kell főzni köretnek. Az pedig még a legrohanósabb hétköznapokon is megoldható. A Kókusz Világ termékeiről további infót ITT találtok. (Megjelent - Kifőztük november)...


Hozzávalók:
1 vöröshagyma apróra vágva
1 lila hagyma apróra vágva
4 nagy gerezd fokhagyma átpréselve
1-2 evőkanál olívaolaj
1 csipet só
4 teáskanál citrombors (kurkumás citromos fűszerkeverék)
4 szárított currylevél
4 szárított lime-levél
4 teáskanál kreol currypor
1 dl húsleves
10-12 koktélparadicsom
1 doboz csicseriborsó-konzerv lecsepegtetve (40 dkg)
4 dl Cocomas kókusztejszín
kb. 1/2 lime frissen facsart leve


Magasabb falú edényben az apróra vágott vörös- és lila hagymát az olívaolajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, és enyhén sózzuk. Amikor megpuhultak, belekeverjük a fűszereket. Pár percig keverjük, aztán felöntjük a levessel, beleszórjuk a paradicsomot és a csicseriborsót. Lefedve 15 percet főzzük, végül felöntjük a kókusztejszínnel, ízesítjük a lime levével, és fedő nélkül, kis lángon összefőzzük a curryt. Rizzsel tálalhatjuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések