SONKÁBA TEKERT ZSÁLYÁS SERTÉSSZŰZ

Mióta tudatosult bennem, hogy milyen problémákat okozhat a szervezetünkben a vashiány, igyekszem odafigyelni a vasban gazdagabb étkezésekre is. A heti bevásárlás megtervezésekor fontos szempont, hogy az általunk kedvelt szárnyas és hal mellett például több vörös hús kerüljön az asztalra. A sertésszűz fantasztikusan puha és omlós húsféle, amit elegendő néhány hozzávalóval ízesíteni és máris pazar ebédet dobtunk össze. Sült zöldségekkel vagy krémes burgonyapürével tálalva nálunk sosem panaszkodik senki (Kifőztük magazin - július)...


Hozzávalók:
2 sertésszűz (kb. 2 x 30 dkg)
10 dkg szeletelt serrano sonka
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
2 nagy gerezd fokhagyma áttörve
1 csokor friss zsályalevél
olívaolaj


A húst alaposan sózzuk, borsozzuk, bekenjük a zúzott fokhagymával. Mindkét darabra zsályaleveleket szórunk, majd körbetekerjük a sonkaszeletekkel. Tepsibe rakjuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. 190 fokon, lefedve kb. 1 órát sütjük, ezalatt megpuhul, majd fólia nélkül pirítjuk tovább. Köretként sült újburgonyát vagy más zöldséget tálalhatunk mellé.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések