LEVENDULÁS CAPPUCCINO
Nálunk a reggel mindig kávéval kezdődik. Hétköznap egy gyors tejeskávéval, hétvégén viszont szívesen pepecselünk a habos verzióval. A levendulaszirup pedig egészen különleges ízt ad a cappuccino-nak, megnyugtató és nyáridéző egyben. A maradék cukorszirupot hűtőben tárolhatjuk és friss citromlével, ásványvízzel frissítő limonádét keverhetünk belőle hétköznap. A receptet a Kifőztük magazin júliusi számában is, a levendulavirágot pedig a Fűszerésznél keressétek...
Hozzávalók személyenként:
1,5 dl frissen főzött kávé
2-3 teáskanál levendulás cukorszirup
kb. 1 dl tej
a cukorsziruphoz:
1 dl forró víz
1 evőkanál levendulavirág
4,5 dkg cukor
Először a szirupot készítjük el. Ehhez a levendulát kisebb lábasba tesszük, és leöntjük a forró vízzel. Pár percig forraljuk, majd 1/2 órát pihentetjük. Leszűrjük, és a cukorral összeforraljuk. A szirupot üvegbe töltve, hűtőben tároljuk.
A kávét csészébe öntjük, és belekeverjük a szirupot. A tejet felhabosítjuk, és a kávéra töltjük.
1,5 dl frissen főzött kávé
2-3 teáskanál levendulás cukorszirup
kb. 1 dl tej
a cukorsziruphoz:
1 dl forró víz
1 evőkanál levendulavirág
4,5 dkg cukor
Először a szirupot készítjük el. Ehhez a levendulát kisebb lábasba tesszük, és leöntjük a forró vízzel. Pár percig forraljuk, majd 1/2 órát pihentetjük. Leszűrjük, és a cukorral összeforraljuk. A szirupot üvegbe töltve, hűtőben tároljuk.
A kávét csészébe öntjük, és belekeverjük a szirupot. A tejet felhabosítjuk, és a kávéra töltjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése