NARANCSOS - CSOKIS KEKSZ

Mit mondhatnék... Semmi extra alapanyagot nem igényel, így last minute karácsonyi rágcsálnivaló vagy saját készítésű ajándék is lehet ez a keksz. A reggeli kávézgatás közben csak azt vettem észre, hogy a második-harmadik darabért kotorászok már a dobozban! Szóval tényleg nagyon finom. Nekünk még bőven van tennivalónk, sütés, főzés, takarítás, így ezzel a keksszel jelentkezünk utoljára karácsony előtt. Mindenkinek békés, szeretetteljes ünnepet kívánunk és persze kitartást itt a hajrában! 


Hozzávalók (kb 20-21 db kekszhez):
5 dkg zabpehely
5 dkg tejcsokoládé
10 dkg puha vaj
10 dkg nádcukor
egy csipet só
1 tojás
2 nagy narancs reszelt héja
15 dkg liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna

díszítésnek plusz 5 dkg olvasztott étcsokoládé


A zabpelyhet serpenyőben 3-4 perc alatt enyhén megpirítjuk, kicsit kihűtjük, majd késes aprítóban megőröljük, aztán a csokit is apróra daráljuk. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a tojással, majd egy csipet sóval és a narancshéjjal ízesítjük. Beleöntjük a zabpelyhet és a csokoládét. Hozzádolgozzuk a lisztet és a szódabikarbónát is, majd fél órára hűtőbe tesszük.

Diónyi gömböket formázunk, sütőpapírral bélelt tepsiben szétlapogatjuk őket kb 4 cm átmérőjű fél cm vastag korongokká, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Pár perc pihentetés után rácsra tesszük és olvasztott csokival díszíthetjük.. Ebből az adagból 20-21 ropogósabb keksz lesz.


Megjegyzések

  1. Békés, boldog, áldott karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen :) Reméljük, hogy a Tiétek is csodás volt és egyben boldog új évet kívánunk Mindannyiótoknak!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések