VADVIRÁGOS MINITORTA

Romantikus, mint egy tarka, vadvirágos rét...

Vadvirágos minitorta



Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál hideg víz
30 dkg kristálycukor
9 dkg liszt
9 dkg étkezési keményítő
6 dkg cukrozatlan kakaó
1,5 kávéskanál sütőpor

Málnakrém:
150 g mascarpone
60 g málna (most fagyasztott)
3 teáskanál porcukor
1 dl tejszín
1 teáskanál habfixáló

Díszítés:
20 dkg puha vaj
30 dkg porcukor, átszitálva
2 zacskó vaníliás cukor
kevéske tejszín

fondant
marcipán


A tojásfehérjéket a hideg vízzel elkezdem keményre felverni, közben fokozatosan adom hozzá a kristálycukrot. Majd mehet a sárgája, a liszt, sütőpor, keményítő és végül a kakaó is. 27x37 cm-es tepsibe öntöm és előmelegített sütőben közepes lángon sütöm kb 20 percig. Amint kész, rácson hűtöm ki a tésztalapot, majd Mimi egyik kis műanyag bögréjével (10 cm átmérőjű) szaggattam ki hat kis kört a tésztából.

A krémhez a mascarpone sajtot, porcukrot és a málnát simára keverem. A tejszínt a fixálóval felverem és óvatosan a málnakrémbe forgatom. Picit pihentetem a hűtőben.

A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral a robotgép magasabb sebességfokozatán jó habosra keverem. Kevés tejszínt is adok hozzá, hogy habosabb és kenhetőbb legyen.

Összeszerelés:
A piskótákat megkenem a málnás krémmel, kívülről szép vastagon bekenem a fehér vajkrémmel és lehűtöm. Én fehér fondant borítást és színes marcipán virágokat választottam díszítésként.

Ebből a piskótaadagból 2 db 10 cm átmérőjű ( 3 lapos) minitorta és elég sok, kevésbé attraktív sallang lesz, amit mi lekvárral vagy csokiszósszal tüntettünk el. Ez a maradék egyébként alkalmas sütinyalóka (cake pop) készítésére is.


Vadvirágos minitorta



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések