KENYI - A HÁZIKENYÉR

És még én is meg tudom sütni...

Dagasztás nélküli házikenyér


Hozzávalók:
6 dl liszt (most 5 dl BL80 + 1 dl teljes kiőrlésű rozsliszt keverékét használtam)
kb 3-3,5 dl langyos víz
1/4 teáskanál szárított élesztő
1,5 teáskanál só

 
Kelesztőtálba szórom az összes hozzávalót, és ragacsos nokedlitészta állagúra elkeverem. A víz mennyisége attól függ, milyen lisztet használunk, és az mennyit vesz fel. Egy konyharuhával letakarva a mikróba teszem, általában éjszakára, csak ráhajtom az ajtaját, és legalább 10 órára békén hagyom kelni.

Másnap, vagy a kelesztési idő leteltével, 240 fokra előmelegítem a sütőt egy jénaival (tetejével ) együtt. A tésztámat kicsit összekeverem, a felületét kissé behintem liszttel és a forró jénaiba kaparom. Fedő alatt 35 percet, majd fedő nélkül még kb 20 percet sütöm. Ha túlságosan pirulna a teteje, egy fóliával letakarom. Amint kész, rácsra borítom, ott hagyom kihűlni.
 
 
Dagasztás nélküli házi kenyér
 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések