FÜSTÖS - TORMÁS MAKRÉLAKRÉM

Igazi mártogatós és szendvicskrém rajongók vagyunk mindannyian. Lehet az olívabogyózöldség- és sajtkrém, hús rilette, hal vagy májas paté, szó szerint mindenevők vagyunk. Tehát van élet a majonézes tonhalkrémen túl, amit persze nagyon szeretünk, de kísérletezni is kell néha! Pláne ha tonhal épp nincs a kamrában, plusz a héten vettem már egy zacskó trikolor quinoát, amire a heti "zsebpénzem" többszörösét sikerült elköltenem :) Egyértelmű, hogy felesleges tonhal vásárlásba biztosan nem kezdek, ellenben olajos makrélából bespejzoltam kissé, így nem volt kérdés, ez lett a kiindulási alap.

Füstös - tormás makrélakrém

A halkrémek esetében általánosságban igaz, hogy a citrusok, friss zöldfűszerek és a különféle hagymák remekül illenek a hal ízéhez és még kellemesebbé teszik azt. Én most a füstösebb íz érdekében az édes pirospaprikából és a sóból is füstöltet használtam, de hagyományos alapanyagból is ízletes a végeredmény. Ha van lehetőségünk, mégis mindenképp szerezzünk be füstölt fűszert, mert az étel valóban aromásabb lesz, érdemes kipróbálni!

Füstös - tormás makrélakrém

Ebből a makrélakrémből remek kis vacsora lett, de "munkábacipelős" szendvicsebédnek is megéri elkészíteni. Egy pár salátalevél és csíra jól kiegészíti és tartalmasabbá is teszi.

Füstös - tormás makrélakrém

Hozzávalók:
20 dkg olajos makréla (konzerv)
3 teáskanál reszelt torma (csemege)
7 dkg natúr krémsajt (laktózmentes)
1 mokkáskanál darált édes pirospaprika (füstölt)
tengeri só (füstölt)
frissen őrölt tarka bors
néhány gerezd citrom


Az olajos makrélát lecsepegtetjük és a citrom kivételével az összes hozzávalóval együtt aprítógépbe tesszük és elkrémesítjük. Lefedve hűtőben tároljuk. Tálaláskor magvas kenyérrel és citromgerezddel kínáljuk.

Füstös - tormás makrélakrém

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések