SZALONNÁS ARTICSÓKÁS CASARECCE

Az utóbbi idők egyik legfinomabban sikerült tésztája ez a bacon szalonnával és articsókával készült casarecce, ami még a Kifőztük magazin augusztusi számában jelent meg. A hozzáadott néhány csepp citromlé egészen más dimenziókba emeli a szószt, különösen friss és élénk ízt kölcsönöz neki. Hihetetlen, hogy ma már itthon is milyen sokféle különleges tészta közül válogathatunk! Ha pedig már kísérletezésre adtam a fejem, akkor az átlagos penne helyett (amit egyébként nagyon is szeretek), egy nem mindennapi formájú tésztát választottam hozzá, a casarecce-t. Kell néha, hogy kilépjünk a megszokottból és változtassunk kicsit! A casarecce egy Szicíliában kedvelt, rendhagyó módon csavart tészta, ami igazán kellemes látványt nyújt a tejszínes szósszal.

Szalonnás articsókás casarecce

Hozzávalók 2 személyre:
10 dkg vékonyra szeletelt füstölt szalonna, kis kockákra vágva
24 dkg konzervarticsóka
őrölt tarka bors
pár csepp frissen facsart citromlé
2 dl tejszín
2-3 evőkanál reszelt parmezán
1 csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva
kevés olívaolaj
22 dkg casarecce durumtészta


Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a szalonnakockákat. Az articsókát lecsepegtetjük, a nagyobb darabokat félbevágjuk és a szalonnához adjuk, majd borssal és kevés citromlével ízesítjük. Ráöntjük a tejszínt, bőven teszünk hozzá parmezánt, végül a petrezselyemzölddel tovább fűszerezzük.

Közben a tésztát bő, sós vízben a csomagoláson lévő utasítás szerint al dentére főzzük, a szószhoz 3-4 evőkanállal adunk a főzővizéből. Tálaláskor a tejszínes szószt a tésztára halmozzuk, és parmezánnal díszítjük.

Szalonnás articsókás casarecce

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések