MANDULÁS - MÁLNÁS MUFFIN

Az első advent betegséggel érkezett, sajnos. Az ünnepi várakozás így kezdődött, de ennek ellenére Mimi nagy izgalommal állt neki az adventi kalendárium fiókjainak nyitogatásához. A kis betegnek amolyan Mikulás-várónak készült most ez a muffin. Nagyon tetszett, hogy a sütőben szépen megemelkedett a tészta, a teteje aranyszínűre sült, majd amikor kicsit megrepedezett, akkor mint egy kis édes vulkán, a belekevert málna leve a muffin mélyéről felbugyogott és lecsorgott az oldalára. A manduláról pedig még nem is beszéltem...

Mandulás-málnás muffin

Hozzávalók 12 db-hoz:
20 dkg liszt
10 dkg darált mandula
3 teáskanál sütőpor
egy csipet só
12,5 dkg nádcukor
3 tojás
14 dkg natúr joghurt
1 nagy narancs finomra reszelt héja
7,5 dkg vaj
5 dkg fehér csoki
15 dkg fagyasztott málna

tetejére 2 evőkanál szeletelt mandula


Először a száraz hozzávalókat keverjük el egy tálban. Majd egy másik tálban kézi habverővel eldolgozzuk a tojásokat a joghurttal és a narancshéjjal. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat, és pár perc hűtés után, lassan a tojásos masszához adjuk. A két tál tartalmát összeöntjük, majd a málnát is lazán hozzákeverjük. A tésztát egyenletesen szétosztjuk a muffin formákban, megszórjuk mandulával és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Mandulás-málnás muffin


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések