ŐSZI GRANOLA
A reggelink változatosabbá tételét tűztem ki nemrégiben célul. Bár óriási lépéseket nem sikerült tennem, de azért azt gondolom, hogy egész jó úton haladok. Ennek a folyamatnak volt ugyanis a múltkori zabpelyhes muffin is az egyik állomása. Legutóbb pedig a granolaval bővült a reggeli választék. A granola tulajdonképpen borzasztóan egyszerűen elkészül, és akár egy hónapig is eláll a konyhaszekrényben, légmentesen záródó üvegben. Reggel krémes görög joghurtot és szőlőlekvárt kanalaztam mellé, és nem panaszkodtam.
Hozzávalók:
5 dkg tökmag
5 dkg napraforgómag
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg durvára vágott dió
1 evőkanál szezámmag
12 dkg zabpehely
2 evőkanál dióolaj
2 evőkanál datolyaszirup
10 dkg aszalt gyümölcs (datolya, szilva, mazsola vegyesen)
A magokat a zabpehellyel egy nagyobb tepsibe szórjuk és az olajjal valamint a sziruppal elkeverjük, majd 10 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 3 percenként átmozgatjuk és amikor elkészült, kihűtjük. Az asztalt gyümölcsöket apróra daraboljuk és a sült magokhoz keverjük. Légmentesen záródó befőttesüvegben tároljuk.
5 dkg napraforgómag
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg durvára vágott dió
1 evőkanál szezámmag
12 dkg zabpehely
2 evőkanál dióolaj
2 evőkanál datolyaszirup
10 dkg aszalt gyümölcs (datolya, szilva, mazsola vegyesen)
A magokat a zabpehellyel egy nagyobb tepsibe szórjuk és az olajjal valamint a sziruppal elkeverjük, majd 10 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 3 percenként átmozgatjuk és amikor elkészült, kihűtjük. Az asztalt gyümölcsöket apróra daraboljuk és a sült magokhoz keverjük. Légmentesen záródó befőttesüvegben tároljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése