TÖLTÖTT SÜLT SÜTŐTÖK

Sütőtökből sosem elég... így aztán elkészült a töltött verzió is. Kifejezetten egyszerű és tényleg nagyon finom. Az egész művelet legkritikusabb része a tök félbevágása, legalábbis szerintem. Valahogy mindig félrecsúszik a dolog, de ez most kivételesen pofásra sikerült...

Töltött sült sütőtök


Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
150 g lágy kecskesajt
1 kis marék dió, darálva
pár evőkanál reszelt parmezán
frissen őrölt tarkabors
tengeri só
zsályalevél
1 löttyintésnyi juharszirup
1 löttyintésnyi dióolaj


A sütőtököt félbevágjuk, a magokat kikaparjuk és 180 fokon megsütjük. A húsát kikanalazzuk úgy, hogy egy kevés azért maradjon a héjban.

Ezt a kikapart sült tököt összekeverjük a puha kecskesajttal, a darált dióval és bőven reszelünk rá parmezánt is. Fűszerezzük sóval, borssal, zsályával. Egy löttyintésnyi juharszirupot és kb ugyanennyi dióolajat is keverünk bele, majd visszatöltjük a tök héjába. A tetejére reszelünk még egy kevés parmezánt, teszünk rá pár takaros zsályalevelet és meglocsoljuk egy kevés sziruppal és még egy kis olajjal. Visszatoljuk a sütőbe és aranyszínűre sütjük.


Töltött sült sütőtök


Töltött sült sütőtök

Megjegyzések

  1. Köszönöm! Ezt ki szeretném próbálni!!!!

    VálaszTörlés
  2. A juharszirupot és a dióolajat mivel helyettesítsem ha nem tudom beszerezni? :-( Gondolom ha kihagyom nem az igazi....bár attól tartok akkor is kipróbálom :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eszter, mézzel és olívaolajjal helyettesítheted. Pici másabb, de úgy is nagyon finom :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések